Pluto - Aco Tara's Daylight

3rd of July 2002 - 5 February 2016

Pluto var världens bästa sällskapshund ! Han var så snäll, klok och väldigt sällskaplig samt duktig på hundspråket. Han var med oss på allt ifrån båtturer, skidåkning, joggingrundor, fjällvandring, restaurangbesök och mycket mer. 
Han trivdes inte på utställningar utan ville hellre springa över klipporna eller vara hemma och mysa. Vi gick olika kurser med honom i vardagslydnad samt även agility. Han var mycket klurig och gillade att få små övningar att lösa. Han hade ett stort ordförråd, dvs förstod ord (!) och tog gärna kommandot om ingen annan gjorde det. Hans röda overall med reflexränder tyckte han inte om! Bättre var det med stickade tröjor! 

Under senare år bodde Pluto på heltid hos våra goda vänner Eva, Christer och Gustav som passade Pluto ända sedan han var valp! I början för att vi gjorde någon resa men efter ett tag tyckte de att vi reste för lite och lånade hem Pluto ändå :)  På äldre dagar trivdes Pluto bättre med att mysa i soffan i lugnet utan busiga valpar - på Anåsberg var han Kung! 

Den 5 februari 2016 hemma på Anåsberg vandrade Pluto lugnt och stilla in i Regnbågens land med oss samlade invid hans sida. Han blev 13 år och 7 månader ❤️. Tack kära älskade Pluto för alla fantastiska stunder tillsammans, alla glada och underbara minnen. Den enorma glädjen då du kom till oss vår lilla ulltuss. Åren med dig var så ljusa och lyckliga. Tack också till världens bästa vän Eva med familj som tog hand om dig som en kung.❤️
Kära Pluto, Tack älskade lilla vän för allt ❤️ ❤️❤️  Vi glömmer dig aldrig  ❤️❤️❤️

Utställningsresultat/Show result

Pluto är utställd två gånger i Juniorklass med 1:or och Hp som resultat.

SDHK Tånga Hed maj 2003

Välformat huvud. Utfyllt nosparti. Bra pigment. Aningen framskjuten skuldra. Bra kropp och bakbensvinklar. Bra päls och rörelser!

Domare Nils Molin